De Halderse Hoefjes


Dagbesteding


De dagbesteding van de Halderse Hoefjes is gericht op (jong) volwassenen die door hun beperking niet mee kunnen in de reguliere arbeidsmarkt, en graag in de buitenlucht bezig zijn. Voor hen wordt in een rustige en gezonde omgeving kleinschalig structuur geboden en een werkervaring of-beleving gecreŽerd.

De Halderse Hoefjes werkt met de dagbesteding met een vraaggericht aanbod. Dit wil zeggen dat er geluisterd wordt naar de wensen en mogelijkheden van de deelnemer waarna er een dagbesteding op maat geboden kan worden. De kleinschaligheid biedt ruimte voor individuele aandacht en het op eigen tempo werken aan de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemer.

Het accent van de dagbesteding ligt op werkzaamheden die in buitenlucht plaatsvinden. Deze werkzaamheden hebben betrekking op alle bezigheden op en rond de manege. Ook zijn er, naast de paarden, andere dieren op het terrein aanwezig waar voor gezorgd zal worden. Daarnaast zullen de deelnemers een eigen groentetuin opzetten en beheren. De eigen gekweekte groente kunnen ook zelf verwerkt worden. Buiten de werkzaamheden is er genoeg ruimte voor ontspanning in de mooie omgeving rond de Halderse Hoefjes. De vorm en intenstiteit van ontspanning kan worden aangepast aan de vraag van de deelnemer en kan waar nodig ingezet worden.

Heeft u behoefte aan meer informatie, neem dan contact op met de Halderse Hoefjes. Tijdens een vrijblijvend informerend gesprek kan er van beide kanten gekeken worden of de dagbesteding aan kan sluiten bij de wensen en behoeften.