De Halderse Hoefjes


Mogelijkheden


Paardrijden bij de Halderse Hoefjes kan op elk niveau, afhankelijk van de ruiter. Bij de Halderse Hoefjes zijn diverse mogelijkheden tijdens het paardrijden. Op het terrein is een grote buitenbak, waarbij mogelijkheden zijn tot dressuur, springen en recreatief rijden. Er kan een parcours uitgelegd worden, waarbij ruiter en paard diverse hindernissen tegen komen. Daarnaast ligt de manege in het buitengebied, waardoor ook veel buitenritten gemaakt worden. Er zijn oneindig veel mogelijke routes, voor zowel beginnende als gevorderde ruiters.

Er is een opstappodium, waardoor ruiters die niet mobiel of angstig zijn, gemakkelijker te paard kunnen komen. De manege is geheel rolstoeltoegankelijk.

Paardrijden bij de Halderse Hoefjes is altijd individueel. Er wordt gewerkt met een vaste begeleider en structuur, waardoor er voor het kind een basisveiligheid gecreŽerd wordt. Indien gewenst kunnen kinderen met anderen samen rijden. Ook dan is er sprake van een vaste begeleider en wordt er één op één begeleid.